Pomidorų sriuba Sudedamosios dalys
- 2 smulkiai supjaustyti svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai aliejaus kepimui
- 1 kg pomidorų, supjaustytų ketvirčiais
- 2 šaukšteliai bazilikų
- 1 žiupsnelis (-iai) čiobrelių, džiovintų
- 1 žiupsnelis (-iai) džiovintų mairūnų
- 1 žiupsnelis (-iai) rozmarino
- 750 ml verdančio mėsos sultinio
- 2 šaukštai pomidorų tyrės
- 1 valgomasis šaukštas džino
- Druska ir pipirai
- 4 šaukšteliai crème fraîche
- Migdolų dribsniai
Paruošimas
Darbo laikas apie 15 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 25 min.
Bendras laikas apie 40 minučių
Labai smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite aliejuje, kol taps permatomi. Sudėkite pomidorus ir visus prieskonius, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Supilkite verdantį sultinį, virkite dar 5 minutes ir pertrinkite per sietelį. Vėl pašildykite, įmaišykite pomidorų pastą ir įpilkite džino, pagardinkite pagal skonį.
Padalykite į lėkštes arba sriubos dubenėlius ir papuoškite crème fraîche bei migdolų dribsniais, kurie gali būti skrudinti be riebalų.