3 valgomieji šaukštai aliejaus (geriausia rapsų ar alyvuogių)
4 valgomieji šaukštai sviesto
2 česnako skiltelės
1 šaukštas druskos
1 šaukštas juodųjų pipirų
1 šaukštas šviežių arba džiovintų čiobrelių
Šviežių petražolių padažui (pasirinktinai)
Paruošimo instrukcija:
Mėsos paruošimas: Kiaulieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite 3-4 cm kubeliais. Įmomkite gabaliukus į dubenį, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir čiobreliais. Palikite marinuotis bent 30 minučių, kad mėsa įgautų skonį.
Svogūnų paruošimas: Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos plonais pusžiedžiais. Česnaką taip pat nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Voveraičių paruošimas: Jei naudojate šviežias voveraites, nuplaukite jas šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Jei šaldytos, atšildykite ir nusausinkite.
Kepimas: Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų kartu su sviestu. Kai sviestas ištirps ir pradės burbuliuoti, sudėkite kiaulienos kubelius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių (apie 10-15 minučių).
Svogūnų pridėjimas: Kai mėsa jau apkepta, sudėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite dar apie 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.
Voveraičių pridėjimas: Papildykite keptuvę voveraitėmis. Maišykite ir kepkite dar apie 10-15 minučių, kol voveraitės bus minkštos ir mėsa visiškai iškepusi. Jei reikia, paragaukite ir pridedant druskos ar pipirų pagal skonį.
Patiekimas: Patiekite karštą patiekalą su šviežiomis petražolėmis ant viršaus. Šis patiekalas puikiai tinka su bulvių koše, ryžiais ar česnakinėmis bulvėmis. 🌿🍽️