Paverskite kukurūzų kepsnį fiesta su šiomis nuotaikingomis meksikietiškomis kukurūzų salotomis. Paprikų, pupelių ir fetos sūrio salotos turi daug baltymų ir puikiai tinka pietų salotoms. O drąsesni gali paskaninti mėgstamu aštriu padažu! Olé!
Sudedamosios dalys
- 6 kukurūzų varpos
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis
- 1 jalapeño, be sėklų ir susmulkintas
- 1 skardinė (540 ml) juodųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų
- 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
- 80 ml (1/3 puodelio) trupinto fetos sūrio
Padažui:
- 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) šviežių laimo sulčių
- 30 ml susmulkintų šviežių kalendrų
- 15 ml laimo žievelės
- 10 ml susmulkinto česnako
- 5 ml čili miltelių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu virkite kukurūzų burbuoles 7-10 minučių. Išimkite spragėsius iš puodo ir palikite atvėsti.
- Peiliu nuimkite kukurūzų lukštus.
- Salotinėje sumaišykite užpilo ingredientus.
- Į dubenį suberkite svogūnus, paprikas, jalapeño, pupeles, avokadą, kukurūzus ir fetą. Švelniai išmaišykite.