Meksikietiškos kukurūzų salotos

Paverskite kukurūzų kepsnį fiesta su šiomis nuotaikingomis meksikietiškomis kukurūzų salotomis. Paprikų, pupelių ir fetos sūrio salotos turi daug baltymų ir puikiai tinka pietų salotoms. O drąsesni gali paskaninti mėgstamu aštriu padažu! Olé!

Sudedamosios dalys

  • 6 kukurūzų varpos
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis
  • 1 jalapeño, be sėklų ir susmulkintas
  • 1 skardinė (540 ml) juodųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų
  • 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
  • 80 ml (1/3 puodelio) trupinto fetos sūrio

Padažui:

  • 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) šviežių laimo sulčių
  • 30 ml susmulkintų šviežių kalendrų
  • 15 ml laimo žievelės
  • 10 ml susmulkinto česnako
  • 5 ml čili miltelių
  • Druska ir pipirai pagal skonį


Meksikos kukurūzų salotos

Recepto paruošimas

  1. Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu virkite kukurūzų burbuoles 7-10 minučių. Išimkite spragėsius iš puodo ir palikite atvėsti.
  2. Peiliu nuimkite kukurūzų lukštus.
  3. Salotinėje sumaišykite užpilo ingredientus.
  4. Į dubenį suberkite svogūnus, paprikas, jalapeño, pupeles, avokadą, kukurūzus ir fetą. Švelniai išmaišykite.

Parašykite komentarą