Žirnių sriuba su mėtomis Sudedamosios dalys
- 2 m svogūno (-ų), smulkiai supjaustyto (-ų) kubeliais
- 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 2 šaukštai aliejaus
- 600 g šviežių arba šaldytų žirnelių
- 1 litras daržovių sultinio
- 4 šaukštai crème fraîche arba grietinės
- Druska ir pipirai
- Muskato riešutas
- 1 ryšelis mėtų, didelis, smulkiai supjaustytas
- Kedro riešutai arba saulėgrąžų sėklos, skrudintos, pagal skonį
Paruošimas
Darbo laikas maždaug 5 minutės
Iš viso maždaug 5 minutės
Aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės, suberkite žirnelius, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Sriubą sutrinkite ir pertrinkite per sietelį. Įmaišykite crème fraîche, vėl užvirinkite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Galiausiai pabarstykite mėtomis.
Jei mėgstate, patiekdami galite pabarstyti keletą sėklų.