Mamos raugintų kopūstų sriuba

Mamos raugintų kopūstų sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

 

Paruošimas

Darbo laikas apie 20 minučių

Iš viso maždaug 20 minučių
Puode apkepkite šoninės kubelius, tada sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką ir trumpai pakepinkite. Sudėkite raugintus kopūstus ir užpilkite sultiniu. Įdėkite lauro lapą ir uždengę viską virkite apie dvi valandas, vis pamaišydami.

Pagal skonį pagardinkite likusiais ingredientais, išimkite lauro lapą ir patiekite su skrudinta duona.

Kaip užkandžio sriubos užtenka atitinkamai daugiau žmonių.

Variacijos: Prieš pat virimo pabaigą taip pat galite įdėti mėsos kubelių arba 2-3 tarkuotas morkas.

Jei skubate, sriubos nebūtina virti taip ilgai, ji bus skani ir po trumpesnio virimo laiko. Tačiau mano mama prisiekinėja, kad sriubą reikia virti ilgai, nes ji tampa švelnesnė.

Parašykite komentarą