Kepta silkė tešloje

Silkę, kaip ir bet kurią kitą žuvį, galima kepti, tačiau mes dažnai esame įpratę silkę sūdyti, bet ne kepti. Bet tai klaida! Jei pagal šį receptą pagaminsite keptą silkę tešloje, tikrai nustebinsite savo draugus originaliu patiekalu ir jį pakartosite dar ne kartą.

Produktai Kepta silkė tešloje

Ingredientai (4 porcijoms)
Šviežia arba šaldyta silkė – 1 vnt.
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Pienas – 3 šaukštai.
Kvietiniai miltai – 25 gr
Druska – pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus – 250 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kepta silkė tešloje
Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 1 žingsnis
Paruoškite tešloje keptos silkės ingredientus.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 2 žingsnis
Šviežią silkę perpjaukite išilgai pilvo, išimkite vidurius ir galvą. Nuplaukite žuvį po šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite vidų ir išorę popieriniu rankšluosčiu.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 3 etapas
Atskirkite silkės filė nuo odos ir kaulų.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė – 4 etapas
Silkės filė supjaustykite plonais maždaug piršto storio griežinėliais. Sūdykite žuvį.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė – 5 etapas.
Dabar paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinio trynį, pieną ir miltus.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė – 6 etapas.
Maišykite šakute, kol gausis vientisa skysta tešla, kuri turėtų būti panaši į friterių tešlą.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 7 etapas
Kitame dubenyje išplakite kiaušinio baltymą su žiupsneliu druskos iki standumo.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 8 etapas
Į trynių tešlą dalimis įmaišykite išplaktą baltymą.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 9 etapas
Puode arba puode gerai įkaitinkite didelį kiekį saulėgrąžų aliejaus.
Silkės gabalėlius (4-5 vnt.) pamerkite į tešlą ir iš karto dėkite į įkaitintą aliejų.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 10 etapas
Kepkite silkes tešloje ant vidutinės ugnies, dažnai sukdami, kol tešla taps raudona.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – žingsnis Nr. 11
Paruoštą keptą žuvį padėkite į lėkštę su servetėle, kad susigertų aliejaus perteklius.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – 12 etapas
Taip apkepkite visus silkės gabalėlius. Molokas arba ikrai taip pat gali būti kepami tešloje.

Recepto nuotrauka: Kepta silkė tešloje – žingsnis Nr. 13
Tešloje keptą silkę patiekite šiltą arba karštą.
Gero apetito!

Parašykite komentarą