Žaliųjų pupelių sriuba

Žaliųjų pupelių sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

Paruošimas

Darbo laikas apie 45 min.

Virimo ir kepimo laikas apie 1 val.

Bendras laikas apie 1 val. 45 min.
Nuvalykite šparagines pupeles ir supjaustykite jas maždaug 1 cm dydžio gabalėliais. Apie 1 valandą virkite pasūdytame vandenyje su nuvalytais ir supjaustytais žalumynais, rūkyta kiauliena (gabalėliais). 3-4 bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir likus maždaug 1/2 valandos iki pabaigos kartu su sultinio kubeliu ir pipirais sudėkite į puodą.

Dabar smulkiais kubeliais supjaustykite 1 svogūną ir kepkite su dryžuotos šoninės kubeliais, kol taps auksinės spalvos. Įberkite šaukštelį miltų, pasūdykite ir supilkite į verdančią sriubą. Sudėkite prieskonius – geriausia šviežius – ir trumpai pakepinkite.

Kiekvieną kartą pašildytas jis vis skanesnis!

Patarimas: vietoj rūkytos kiaulienos naudokite kabanosius, sriubos mėsą arba šoninę.

Parašykite komentarą