Vištienos sriuba Sudedamosios dalys
- 500 g šviežių rūgštynių
- 20 g sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 1 litras atsargų
- Druska
- n. pienas, pasukos arba grietinėlė
- n. B. Maggi
Paruošimas
Darbo laikas maždaug 25 minutės
Iš viso maždaug 25 minutės
Dideliame puode užvirinkite vandenį.
Tuo tarpu paruoškite sriubos daržoves: Nulupkite salierus, išpjaukite visus blogus gabalėlius, nulupkite morkas. Nuplaukite ir nusausinkite salierus ir morkas. Pašalinkite išorinius porų lapus, nupjaukite šaknies galą ir tamsiai žaliąją dalį, perpjaukite porą išilgai pusiau, kruopščiai nuplaukite ir palikite nusausinti. Supjaustykite paruoštus ingredientus mažais gabalėliais. Nulupkite svogūną.
Vištieną, širdį, skrandį ir kaklą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite į verdantį vandenį, įberkite 1 šaukštelį druskos, viską beveik užvirinkite ir nukoškite. Į sultinį sudėkite žalumynus ir svogūnus ir virkite vištieną ant silpnos ugnies be dangčio apie 1,5 valandos.
Tada sultinį perkoškite per sietelį, nugriebkite riebalus ir pagardinkite druska.
Ruošdami vištienos sriubą išimkite mėsą nuo kaulų, pašalinkite odą ir supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Į sultinį sudėkite mėsą ir ryžius ir pašildykite.
Sriubą patiekite apibarstytą petražolėmis.
Patarimas: vištienos sultinį galima užšaldyti be jokių ingredientų.