Vištienos sriuba su vištiena, daržovėmis, bulvėmis ir imbieru

Vištienos sriuba su vištiena, daržovėmis, bulvėmis ir imbieru Sudedamosios dalys

  • 500 g šviežių rūgštynių
  • 20 g sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 1 litras atsargų
  • Druska
  • n. pienas, pasukos arba grietinėlė
  • n. B. Maggi

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 2 val. 30 min.

Bendras laikas apie 3 val.
Nuplaukite sriubos vištieną. Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais, porą nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Nulupkite salierą ir morką ir supjaustykite juostelėmis. Paspauskite česnaką. Smulkiai sutarkuokite imbierą.

Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir trumpai pakepinkite svogūnus, česnakus, morkas, imbierą ir salierus. Nugarinkite vandeniu. Įdėkite vištieną, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų vištieną. Įberkite druskos ir vištienos sultinio. Virkite apie 2 valandas.

Kai vištiena iškeps, nuimkite odą, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Grąžinkite mėsą į sultinį. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir taip pat sudėkite. Vėl virkite apie 20 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir „Maggi”.

Parašykite komentarą