Vištienos sriuba su ryžiais

Vištienos sriuba su ryžiais Sudedamosios dalys

  • 2 kg šviežios vištienos sriubai
  • Vandens pripildymas
  • 4 šaukšteliai druskos
  • 5 šaukšteliai daržovių atsargų, granuliuotų
  • 3 šaukšteliai maltų baltųjų pipirų
  • 2 porai
  • ½ salierų
  • 5 morkos
  • 1 ryšulėlis petražolių arba viena petražolės šaknis
  • 400 g ryžių, pvz., basmati, jazminų ryžių ir pan.
  • 2 lauro lapai pagal skonį

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Poilsio laikas apie 1 val.

Virimo ir kepimo laikas apie 1 val. 30 min.

Bendras laikas apie 3 val.
Vištieną gerai nuplaukite. Paimkite maždaug 9 litrų talpos puodą ir beveik 2/3 jo pripildykite vandeniu. Įdėkite vištieną. Nuvalykite sriubos daržoves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sriubos puodą (porus, salierus, morkas, petražoles). Įberkite druskos, pipirų ir sultinio. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu geras 1,5 valandos.

Išimkite vištieną. Palikite atvėsti 1 valandą. Jei reikia, nuo sriubos nupilkite šiek tiek riebalų. Kol vištiena aušta, į sriubą suberkite ryžius. Virkite 20 minučių. Atvėsus vištienai, nuimkite nuo jos odą. Atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sriubą. Užvirinkite.

Patiekite su skrudinta balta duona ir geru raudonuoju vynu. Šviežia vištienos sriuba yra geriausia apsauga nuo peršalimo.

Parašykite komentarą