Vištienos sriuba su ryžiais Sudedamosios dalys
- 2 kg šviežios vištienos sriubai
- Vandens pripildymas
- 4 šaukšteliai druskos
- 5 šaukšteliai daržovių atsargų, granuliuotų
- 3 šaukšteliai maltų baltųjų pipirų
- 2 porai
- ½ salierų
- 5 morkos
- 1 ryšulėlis petražolių arba viena petražolės šaknis
- 400 g ryžių, pvz., basmati, jazminų ryžių ir pan.
- 2 lauro lapai pagal skonį
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Poilsio laikas apie 1 val.
Virimo ir kepimo laikas apie 1 val. 30 min.
Bendras laikas apie 3 val.
Vištieną gerai nuplaukite. Paimkite maždaug 9 litrų talpos puodą ir beveik 2/3 jo pripildykite vandeniu. Įdėkite vištieną. Nuvalykite sriubos daržoves, supjaustykite jas nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sriubos puodą (porus, salierus, morkas, petražoles). Įberkite druskos, pipirų ir sultinio. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu geras 1,5 valandos.
Išimkite vištieną. Palikite atvėsti 1 valandą. Jei reikia, nuo sriubos nupilkite šiek tiek riebalų. Kol vištiena aušta, į sriubą suberkite ryžius. Virkite 20 minučių. Atvėsus vištienai, nuimkite nuo jos odą. Atskirkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sriubą. Užvirinkite.
Patiekite su skrudinta balta duona ir geru raudonuoju vynu. Šviežia vištienos sriuba yra geriausia apsauga nuo peršalimo.