Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės

Naminių vištienos dešrelių galima duoti net labai mažiems vaikams. Naminės vištienos dešrelės yra labai sveikos ir skanios.

Produktai Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės

Vištienos krūtinėlė – 1 vištienos krūtinėlė.
Grietinėlė – 200 ml
Baltas kiaušinis – 2 vnt.
Muskato riešutas – žiupsnelis
Paprikos – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Burokėliai (burokėlių sultys) – dešrelėms dažyti
Natūralūs dešrų apvalkalai – 2 vnt.
Šiame recepte nurodytos dešrelės iš vištienos krūtinėlės nėra labai sultingos, todėl rekomenduočiau į faršą įdėti gabalėlį riebalų, bet tai priklauso nuo skonio.

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Pieno dešrelės su vištienos krūtinėlėmis
Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 1 žingsnis
Kad gaminant vištienos krūtinėlės dešreles nekiltų rūpesčių, iš anksto pasiruoškite visus reikiamus ingredientus ir įrankius.
Nulupkite ir nuplaukite tris mažus arba vieną didelį burokėlį. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir palikite ant stalo, kad dar šiek tiek išdžiūtų, mėsa turi būti visiškai sausa.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti vištienos krūtinėlės pieno dešrelių:

Kad nenaudotume jokių dažiklių, pridėsime burokėlių sulčių. Aš išspaudžiau sultis sulčiaspaude, bet jei tokios neturite, tiesiog sutarkuokite burokėlius ir išspauskite sultis per marlę.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 3 žingsnis
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumalkite smulkia trintuve.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 4 žingsnis
Tada 5-10 minučių plakite maltą vištieną blenderiu, kad gautųsi į pastą panaši masė. (Jei neturite mėsmalės, mėsą sumalkite tik blenderiu, tačiau tai trunka daug ilgiau. Jei dar neturite blenderio, 2-3 kartus pertrinkite mėsą per mėsmalę).

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 5 žingsnis
Į mėsą suberkite druską, prieskonius, kiaušinių baltymus, grietinėlę ir burokėlių sultis (40 ml). Išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 6 žingsnis
Paimkite dešrų apvalkalus (pirkau parduotuvėje, jie laikomi druskoje) ir nuplaukite juos šiltu vandeniu. Patikrinkite, ar nėra įtrūkimų, ir tuo pačiu metu išplaukite vidų – atidarykite vieną žarnos galą ir paleiskite per jį vandenį. Prie mėsmalės pritvirtinkite kūgio formos antgalį ir ant siaurojo galo uždėkite visą žarnos ilgį, palikdami apie 7 cm laisvą kraštą.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 7 žingsnis
Visą paruoštą maltą mėsą sudėkite į mėsmalę ir pradėkite malti. Kai tik malta mėsa pradės šiek tiek kyšoti iš kūgio, krašte padarykite mazgą ir pradurkite dantų krapštuku, kad įsitikintumėte, jog nėra oro nuotėkio.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 8 žingsnis
Tada toliau pildykite kiautą malta mėsa. Kai turėsite tinkamo dydžio dešrą, šiek tiek ją ištraukite ir kelis kartus susukite, surišdami kraštą.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės dešrelės – 9 etapas
Taip pagaminkite visas dešreles (gausite 10 vienetų). Taip paruoštas dešreles galite laikyti šaldiklyje.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 10 žingsnis
Vištienos dešreles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15-18 minučių.

Recepto nuotrauka: Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės – 11 žingsnis
Vištienos krūtinėlės pieno dešrelės paruoštos. Gero apetito!

Parašykite komentarą