Vakarienei paruoškite subtilų vištienos kepenėlių užkandį su grietine ir sūriu. Vištienos kepenėlių patiekalą labai lengva paruošti. Užkandį patiekite atskiruose indeliuose.
Ingredientai Vištienos kepenėlių užkandis (6 porcijoms)
Vištienos kepenėlės – 700 g
Svogūnai – 300 g
Grietinė – 6 šaukštai.
Sūris – 120 g
Alyvuogių aliejaus – 2-3 šaukštai.
Druska (jūros druska) – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Vištienos kepenėlių užkandžių vaizdo įrašų receptas
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasVištienos kepenėlių užkandis
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 1 žingsnis
Vištienos kepenėlių užkandžio ingredientai.
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – žingsnis Nr. 2
Kaip pasigaminti vištienos kepenėlių užkandį:
Svogūną supjaustykite dideliais kubeliais. Kepenis supjaustykite kubeliais.
Maišydami kepkite svogūnus keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kol suminkštės (taps permatomi arba lengvai auksinės spalvos).
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 3 žingsnis
Į svogūnus sudėkite kepenėles. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kepenys suminkštės (kelias minutes, kad liktų minkštos), dažnai maišydami. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 4 žingsnis
Kepenėles paskirstykite į formeles (puodelio formelės tūris – 150 ml).
Į kiekvieną formą įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą grietinės.
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – žingsnis Nr. 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Į kiekvieną skardą paskleiskite po 20 g tešlos.
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 6 žingsnis
Kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes.
Vištienos kepenėlių užkandį patiekite karštą.
Vištienos kepenėlės tinka su grikių koše, bulvių patiekalais, daržovių salotomis.
Gero apetito!