Vištienos kepenėlių užkandis

Vakarienei paruoškite subtilų vištienos kepenėlių užkandį su grietine ir sūriu. Vištienos kepenėlių patiekalą labai lengva paruošti. Užkandį patiekite atskiruose indeliuose.

Ingredientai Vištienos kepenėlių užkandis (6 porcijoms)

Vištienos kepenėlės – 700 g
Svogūnai – 300 g
Grietinė – 6 šaukštai.
Sūris – 120 g
Alyvuogių aliejaus – 2-3 šaukštai.
Druska (jūros druska) – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Vištienos kepenėlių užkandžių vaizdo įrašų receptas

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasVištienos kepenėlių užkandis
Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 1 žingsnis
Vištienos kepenėlių užkandžio ingredientai.

Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – žingsnis Nr. 2
Kaip pasigaminti vištienos kepenėlių užkandį:

Svogūną supjaustykite dideliais kubeliais. Kepenis supjaustykite kubeliais.
Maišydami kepkite svogūnus keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kol suminkštės (taps permatomi arba lengvai auksinės spalvos).

Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 3 žingsnis
Į svogūnus sudėkite kepenėles. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kepenys suminkštės (kelias minutes, kad liktų minkštos), dažnai maišydami. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 4 žingsnis
Kepenėles paskirstykite į formeles (puodelio formelės tūris – 150 ml).
Į kiekvieną formą įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą grietinės.

Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – žingsnis Nr. 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Į kiekvieną skardą paskleiskite po 20 g tešlos.

Recepto nuotrauka: Vištienos kepenėlių užkandis – 6 žingsnis
Kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes.
Vištienos kepenėlių užkandį patiekite karštą.
Vištienos kepenėlės tinka su grikių koše, bulvių patiekalais, daržovių salotomis.
Gero apetito!

Parašykite komentarą