Nici’s Viking sriuba Sudedamosios dalys
Porcijos 6
- 1 kg bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 kg morkų, supjaustytų griežinėliais
- 3 kaliaropės, supjaustytos kubeliais
- 2 litrai daržovių sultinio
- 1 puodelis grietinėlės
- 2 ryšulėliai petražolių, plokščialapių, susmulkintų
- 1 žiupsnelis (-iai) cukraus
- 4 šaukštai miltų
- Koldūnams:
- 250 g maltos mėsos, įvairovė pagal skonį
- 2 dešrelės, šviežios, smulkios, neblanširuotos, be vidurių
- 1 svogūnas (-ai), smulkiai supjaustytas (-i) kubeliais
- 1 žiupsnelis (-iai) pipirų
- 1 kiaušinis (-iai)
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
Paruošimas
Darbo laikas apie 1 val.
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 1 val. 30 min.
Sumaišykite koldūnams skirtus ingredientus ir suformuokite nedidelius koldūnus. Apkepkite koldūnus truputį aliejaus ir atidėkite į šalį.
Sudėkite daržoves ir sultinį į keptuvę ir virkite. Sumaišykite grietinėlę su miltais ir ja sutirštinkite sriubą. Į sriubą sudėkite koldūnus ir petražoles, pagardinkite druska ir žiupsneliu cukraus.
Patarimas: jei norite, galite įdėti saują žirnelių arba saldžiųjų kukurūzų.