Vikingo sriuba

Nici’s Viking sriuba Sudedamosios dalys

Porcijos 6

  • 1 kg bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 kg morkų, supjaustytų griežinėliais
  • 3 kaliaropės, supjaustytos kubeliais
  • 2 litrai daržovių sultinio
  • 1 puodelis grietinėlės
  • 2 ryšulėliai petražolių, plokščialapių, susmulkintų
  • 1 žiupsnelis (-iai) cukraus
  • 4 šaukštai miltų
  • Koldūnams:
  • 250 g maltos mėsos, įvairovė pagal skonį
  • 2 dešrelės, šviežios, smulkios, neblanširuotos, be vidurių
  • 1 svogūnas (-ai), smulkiai supjaustytas (-i) kubeliais
  • 1 žiupsnelis (-iai) pipirų
  • 1 kiaušinis (-iai)
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių

 

Paruošimas

Darbo laikas apie 1 val.

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 1 val. 30 min.
Sumaišykite koldūnams skirtus ingredientus ir suformuokite nedidelius koldūnus. Apkepkite koldūnus truputį aliejaus ir atidėkite į šalį.

Sudėkite daržoves ir sultinį į keptuvę ir virkite. Sumaišykite grietinėlę su miltais ir ja sutirštinkite sriubą. Į sriubą sudėkite koldūnus ir petražoles, pagardinkite druska ir žiupsneliu cukraus.

Patarimas: jei norite, galite įdėti saują žirnelių arba saldžiųjų kukurūzų.

Parašykite komentarą