Veganiška Tom Kha sriuba Sudedamosios dalys
- 900 ml daržovių sultinio
- 250 ml kokosų pieno
- 50 g pastos (Tom Kha pastos)
- 400 g rūkyto tofu
- 100 g rudųjų grybų
- 100 g stiklinių makaronų
- 100 g pupelių daigų
- 2 pavasariniai svogūnai
- 1 pipiras (-ai)
- ½ ryšulėlio kalendrų
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 15 minučių
Iš viso maždaug 35 minutės
Nuplaukite kopūstus, stambiai supjaustykite kalendras, perpjaukite grybus per pusę arba ketvirčiais. Papriką supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite svogūnus griežinėliais, o žaliąją dalį atidėkite į šalį papuošimui. Nusausinkite tofu ir supjaustykite gabalėliais.
Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite tofu iš visų pusių. Tada sudėkite grybus, paprikas, pavasarinius svogūnus, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite 3 minutes.
Supilkite kokosų pieną ir ištirpinkite jame Tom Kha pastą. Galiausiai supilkite daržovių sultinį, stiklinius makaronus ir pupelių daigus ir virkite 5 minutes.
Padalykite į 2 dubenėlius ir papuoškite žaliosiomis pavasarinių svogūnų dalimis bei kalendromis.