Trūksta įkvėpimo pietums? Šios Bostono salotos su krevetėmis tikrai suteiks šviežumo jūsų dienai!
Sudedamosios dalys
- 1 Bostono salotos
- 125 ml (1/2 puodelio) mėtų lapų
- 4 mini agurkai, supjaustyti griežinėliais
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 1 geltonoji paprika, supjaustyta kubeliais
- 12 įvairių spalvų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 1 morka, supjaustyta griežinėliais
- 300 g (500 ml) krevečių
Padažui:
- 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) citrinos sulčių
- 30 ml (2 šaukštai) smulkintų džiovintų pomidorų
- 30 ml (2 šaukštai) klevų sirupo
- 15 ml Dižono garstyčių
- 15 ml smulkintų petražolių
- 1 žaliasis svogūnas, susmulkintas
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.
- Salotas ir mėtų lapelius padalykite į dubenėlius. Ant viršaus sudėkite agurkus, raudonąjį svogūną, papriką, vyšninius pomidorus, morkas ir krevetes. Apšlakstykite padažu.