Kitas geras pitos duonos panaudojimo būdas – tingūs kopūstų suktinukai. Jie labai skanūs.
Produktai Tinginių įdaryti kopūstų suktinukai pitos duonoje
Armėniškas lavašas – 2 vnt.
Sausi ryžiai – 1 puodelis (330 ml)
Mišrus faršas (kiaulienos ir jautienos) – 600 g
Kopūstai – 1 daigas
Svogūnai – 2 vienetai.
Morkos – 1 vnt.
Augalinis aliejus arba margarinas – 2 valgomieji šaukštai
Grietinė – 200 g
Kečupas arba pomidorų padažas – 150 g
Druska
Malti juodieji pipirai
Prieskoniai įdarytiems kopūstų suktinukams arba kiti prieskoniai
Petražolės ir krapai – po 3-4 šakeles
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLazy koldūnai ant pitos duonos
Recepto nuotrauka: „Lazy Dumplings” ant pitos duonos – 1 žingsnis.
Ryžiai nuplaunami ir 20 minučių verdami 3 puodeliuose vandens. Košė turi būti šiek tiek skysta.
Recepto nuotrauka: „Lazy Dumplings” ant pitos duonos – 2 žingsnis.
Karštus ryžius sumaišykite su malta mėsa, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: „Lazy Dumplings” ant pitos duonos – 3 žingsnis.
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir įtrinkite druska, kad būtų sultingesni.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai ant pitos duonos – 4 žingsnis
Aptepkite lavašą puse maltos mėsos ir ryžiais. Ant viršaus gausiai pabarstykite kopūstais. Susukite ritinį. Ritinys yra storas. Iš pitos puselių galite pagaminti plonesnius suktinukus. Tą patį padarykite ir su antrąja pita. Suktinukus supjaustykite 6 cm griežinėliais. Pjaudami nespauskite, o pjaukite aštriu peiliu, kad ritinėliai nesideformuotų.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morkas. Apkepkite juos aliejuje.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai pitos duonoje – 5 žingsnis.
Tolygiai paskleiskite svogūnus ir morkas ant kepimo skardos. Įpilkite 150 ml vandens arba sultinio.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai pitos duonoje – 6 žingsnis.
Ant viršaus vertikaliai dėkite tinginio ritinio riekeles.
Recepto nuotrauka: „Lazy Dumplings” ant pitos duonos – 7 žingsnis.
Sumaišykite grietinę ir kečupą ir užtepkite ant suktinukų. Uždenkite skardą folija ir dėkite į iki 175-180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Recepto nuotrauka: Tinginių koldūnai pitos duonoje – 8 žingsnis
Apibarstykite žalumynais ant tinginių pitos suktinukų.
Grybus galite pasigaminti grietinėje kaip padažą.
Recepto nuotrauka: „Lazy Dumplings” ant pitos duonos – 9 žingsnis.
Gero apetito!