Švediški kotletai nuo mūsiškių skiriasi tik tuo, kad juose yra virtų burokėlių. Todėl ir spalva, ir skonis šiek tiek skiriasi nuo mums įprastų mėsos kotletų.
Produktai Švediški kotletai su burokėliais
Bet kokios rūšies kotletai arba malta mėsa – 500 gr
Burokėliai – 150 gr
Kiaušinis – 1 kiaušinis
Svogūnas – 1 vnt.
Duonos trupiniai – 0,75 puodelio
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Aliejus – kepimui
Kotletams tinka bet koks mėsos ar paruoštas faršas.
Iškepę kotletai netroškinami, todėl prieš dėdami svogūnus į įdarą juos pakepinkite.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠvediški kotletai su burokėliais
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 1 žingsnis
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 2 žingsnis
Burokėlius virkite vandenyje, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 3 etapas
Sumalkite mėsą į maltą mėsą.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 4 žingsnis
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į aliejumi pateptą keptuvę.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – žingsnis Nr. 5
Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – žingsnis Nr. 6
Tuo tarpu nulupkite ir sutarkuokite burokėlius.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – žingsnis Nr. 7
Į dubenį su malta mėsa sudėkite burokėlius, pakepintą svogūną, kiaušinį, supilkite 3 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 8 žingsnis
Maltą mėsą gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – žingsnis Nr. 9
Likusius džiūvėsėlius suberkite į plokščią lėkštę. Iš maltos mėsos iškočiokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
(Tačiau kotletų nebūtina apvolioti džiūvėsėliuose. Pavyzdžiui, kepė kaip keptus kotletus ir be duonos, ir suprato, kad skirtumas nėra didelis. (Žr. toliau…)
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 10 žingsnis
Keptuvę, kurioje kepė svogūnai, nušluostykite popieriniu rankšluosčiu ir įkaitinkite porą šaukštų augalinio aliejaus. Sudėkite kotletus į keptuvę.
Recepto nuotrauka: Švediški kotletai su burokėliais – 11 žingsnis.
Kepkite ant silpnos ugnies, kol iškeps, maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kaip matote, apkepti kotletai nedaug skiriasi nuo neapkeptų. Raudona spalva išlieka tik iš dalies.