Špinatų sriuba Sudedamosios dalys
- 500 g šviežių rūgštynių
- 20 g sviesto
- 3 šaukštai miltų
- 1 litras atsargų
- Druska
- n. pienas, pasukos arba grietinėlė
- n. B. Maggi
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių
Bendras laikas apie 50 minučių
Kmynų ir kalendrų sėklas paskrudinkite sunkioje keptuvėje. Kai prieskoniai pasidarys kvapnūs, sutrinkite juos grūstuvėje.
Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir ant silpnos ugnies 8 minutes nuolat maišydami pakepinkite svogūnus, imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas, garstyčių sėklas ir ožragę, kol svogūnai suminkštės ir taps auksinės spalvos. Sudėkite maltus prieskonius ir ciberžolę ir pakepinkite dar minutę. Sudėkite lęšius, bulves ir sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir viską troškinkite 15 minučių, kol bulvės suminkštės. Sudėkite špinatus ir troškinkite apie 5 minutes. Įmaišykite citrinos sultis ir kokosų pieną ir nustokite virti. Špinatų sriubą pagardinkite druska ir pipirais.