Šios šviežios ir skanios kiniško stiliaus špinatų ir ryžių salotos puikiai tinka vakarienės metu arba prie mėgstamo mėsos patiekalo!
Sudedamosios dalys
- 180 ml (3/4 puodelio) iš basmati ryžiai
- 375 ml (1 1/2 puodelio) d’ vanduo
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš druska
- 250 ml (1 puodelis) d’ edamames
- 2 raudonosios paprikos
- 1 didelė šaka iš salierai
- 45 ml (3 šaukštai) d’ susmulkinti žalieji svogūnai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš pupelių daigai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš griežinėliais supjaustyti grybai
- 160 ml (2/3 puodelio) iš stambiai kapoti anakardžių riešutai
- 125 ml (1/2 puodelio) iš sultenės
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 2 konteineriai iš „Fresh Attitude Baby Spinach” po 142 g
Dėl vinaigretės:
- 125 ml (1/2 puodelio) d’ alyvuogių aliejus
- 45 ml (3 šaukštai) iš tamari arba sojų padažas su sumažintu natrio kiekiu
- 45 ml (3 šaukštai) iš klevų sirupas
- 45 ml (3 šaukštai) iš ryžių actas
- 20 ml (4 šaukšteliai) d’ susmulkintas česnakas

Paruošimas
-
Ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite. Ryžius suberkite į puodą su vandeniu ir druska. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 12-15 minučių, kol ryžiai išvirs. Nuimkite nuo ugnies. Ryžius supurtykite šakute. Leiskite atvėsti.
-
Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu 5 minutes virkite edamame. Nusausinkite ir leiskite atvėsti.
-
Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
-
Susmulkinkite papriką ir saliero stiebą.
-
Sudėkite salotų ingredientus į salotinę ir sumaišykite.