Šparagų sriuba su mėsos kukuliais ir šermukšniais

Šparagų sriuba su mėsos kukuliais ir šermukšniais Sudedamosios dalys

  • 200 g maltos liesos jautienos
  • 5 šaukštai sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių
  • 1 valgomasis šaukštas susmulkintų petražolių
  • Druska ir pipirai
  • šviežiai tarkuotas muskato riešutas
  • 750 g šparagų
  • 250 g grybų
  • 1 ryšulėlis žalumynų
  • 3 pavasariniai svogūnai
  • 1 litras mėsos sultinio
  • 3 šaukštai crème fraîche
  • 4 valgomieji šaukštai susmulkintų chervilų

Paruošimas

Darbo laikas maždaug 25 minutės

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių

Iš viso maždaug 45 minutės
Sumaltą jautieną išminkykite su 2 valgomaisiais šaukštais sviesto, kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais ir petražolėmis iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Iš mėsos tešlos suformuokite nedidelius koldūnus.

Šparagus nuplaukite, nulupkite ir nupjaukite sumedėjusius galus. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Išvalykite grybus ir supjaustykite griežinėliais. Nuvalykite žalumynus, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Nuvalykite svogūnus, nuplaukite ir supjaustykite žiedais.

Apkepkite žalumynus ir svogūnus 3 valgomuosiuose šaukštuose lydyto sviesto. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite šparagų gabalėlius. Maždaug po 10 minučių sudėkite grybus ir koldūnus. Virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

Galiausiai įmaišykite crème fraîche. Sriubą patiekite apibarstytą gelsvėmis.

Parašykite komentarą