Šparagų salotos su rūkyta lašiša ir avokadu

Rūkyta lašiša, šparagai ir avokadas: su tokiu puikiu skanių ingredientų sąrašu šios salotos gali būti tik skanios!

Sudedamosios dalys

  • 4 kiaušiniai
  • 16 šparagų
  • 1/2 susmulkintų Bostono salotų
  • 750 ml (3 puodeliai) pavasarinių salotų mišinio
  • 2 smulkinti žalieji svogūnai
  • 80 ml (1/3 puodelio) smulkintų lazdyno riešutų
  • 2 avokadai, supjaustyti ketvirčiais
  • 4 ridikėliai, supjaustyti plonais griežinėliais
  • 2 pakuotės rūkytos lašišos, po 120 g.
  • 16 nedidelių mėtų lapelių

Dėl vinaigretės:

  • 60 ml (1/4 puodelio) lengvo majonezo
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) smulkintų laiškinių česnakų
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) citrinos sulčių
  • 15 ml citrinos žievelės
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) mirino
  • 15 ml smulkintų krapų
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį


Šparagų salotos su rūkyta lašiša ir avokadu

Recepto paruošimas

  1. Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
  2. Į puodą įmuškite kiaušinius ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite, tada virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Atsigaivinkite po šaltu vandeniu. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
  3. Tuo tarpu 3-4 minutes virkite šparagus verdančiame pasūdytame vandenyje. Atsigaivinkite po labai šaltu vandeniu. Šparagus nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  4. Į salotinę sudėkite Bostono salotas, salotų mišinį, šparagus, žaliuosius svogūnus, lazdyno riešutus, avokadą ir ridikėlius. Maišykite.
  5. Padalykite salotas į lėkštes. Kiekvieną porciją papuoškite rūkyta lašiša ir kiaušinių ketvirčiais. Pabarstykite mėtų lapeliais.

Parašykite komentarą