Šios šviežios, skanios ir spalvingos šparagų, pomidorų ir kiaušinių salotos puikiai tinka sveikiems pietums, kurie yra lengvi ir turi daug baltymų.
Sudedamosios dalys
- 8 kiaušiniai
- 450 g (1 svaras) d’ šparagai
- 60 ml (1/4 puodelio) d’ alyvuogių aliejus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš sidro actas
- 30 ml (2 šaukštai) iš smulkinti laiškiniai česnakai
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš Senamadiškos garstyčios
- 5 per pusę perpjauti raudonieji vyšniniai pomidorai
- 5 per pusę perpjauti geltoni vyšniniai pomidorai
- 2 gabalėliais supjaustytos virtos šoninės
- 6 žiedeliais pjaustyti ridikėliai
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kiaušinius įmuškite į puodą su šaltu vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Atsigaivinkite po šaltu vandeniu. Mastelis ir pjūvis.
- Tuo tarpu 3-4 minutes virkite šparagus kitame puode su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Perkelkite į serviravimo indą.
- Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su sidro actu, laiškiniais česnakais ir garstyčiomis.
- Sudėkite vyšninius pomidorus, šoninę ir ridikėlius. Pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
- Mišinį sudėkite ant šparagų. Papuoškite kiaušinio griežinėliais.