Šparaginių pupelių, pomidorų ir prosciutto salotos

Šios šparaginių pupelių salotos su vyšniniais pomidorais ir gardžiuoju prosciutto nukels jūsų skonio receptorius tiesiai į Italiją!

Sudedamosios dalys

  • 6 riekelės prosciutto, supjaustytos gabalėliais
  • 450 g šparaginių pupelių
  • 18 įvairių spalvų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 125 ml (1/2 puodelio) smulkintų lazdyno riešutų
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas

Dėl padažo :

  • 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) sidro acto
  • 30 ml (2 šaukštai) smulkintų bazilikų
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) smulkinto česnako
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) Dižono garstyčių
  • 2 žali svogūnai, susmulkinti
  • Druska ir pipirai pagal skonį


Šparaginių pupelių, pomidorų ir prosciutto salotos

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišydami kepkite prosciutto 3-4 minutes, kol apskrus ir taps traškus. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  2. Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu 4-5 minutes virkite šparagines pupeles, kol jos išvirs, bet bus šiek tiek traškios. Nuplaukite po labai šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  3. Salotinėje sumaišykite užpilo ingredientus.
  4. Sudėkite pupeles, vyšninius pomidorus, lazdyno riešutus ir raudonąjį svogūną. Maišykite.
  5. Padalykite salotas į lėkštes. Papuoškite traškiu prosciutto.

Parašykite komentarą