Šios šparaginių pupelių salotos su vyšniniais pomidorais ir gardžiuoju prosciutto nukels jūsų skonio receptorius tiesiai į Italiją!
Sudedamosios dalys
- 6 riekelės prosciutto, supjaustytos gabalėliais
- 450 g šparaginių pupelių
- 18 įvairių spalvų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 125 ml (1/2 puodelio) smulkintų lazdyno riešutų
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
Dėl padažo :
- 60 ml (1/4 puodelio) alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) sidro acto
- 30 ml (2 šaukštai) smulkintų bazilikų
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) smulkinto česnako
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) Dižono garstyčių
- 2 žali svogūnai, susmulkinti
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišydami kepkite prosciutto 3-4 minutes, kol apskrus ir taps traškus. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Puode su verdančiu pasūdytu vandeniu 4-5 minutes virkite šparagines pupeles, kol jos išvirs, bet bus šiek tiek traškios. Nuplaukite po labai šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Salotinėje sumaišykite užpilo ingredientus.
- Sudėkite pupeles, vyšninius pomidorus, lazdyno riešutus ir raudonąjį svogūną. Maišykite.
- Padalykite salotas į lėkštes. Papuoškite traškiu prosciutto.