Dėl vanilinio jogurto ir šviežių spanguolių šie keksiukai yra neatremiami!
Sudedamosios dalys
- 560 ml (2 1/4 puodelio) iš miltai
- 180 ml (3/4 puodelio) iš cukrus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš kepimo milteliai
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš sodos bikarbonatas
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai
- 250 ml (1 puodelis) iš vanilinis jogurtas
- 60 ml (1/4 puodelio) iš apelsinų sultys
- 60 ml (1/4 puodelio) d’ rapsų aliejus
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) iš citrinos žievelė
- 375 ml (1 1/2 puodelio) iš atšildytos ir nusausintos šaldytos spanguolės
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (375 °F).
- Dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su jogurtu, apelsinų sultimis, aliejumi ir žievele.
- Įmaišykite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus. Sudėkite spanguoles ir išmaišykite.
- Dviejų keksiukų formų 16 puodelių patepkite sviestu arba įdėkite popierinius puodelius. Padalykite tešlą į puodelius.
- Kepkite 25 minutes, kol dantų krapštukas, įkištas į keksiuko centrą, išlįs švarus.
- Išimkite iš orkaitės ir, prieš išformuodami, leiskite atvėsti ant grotelių.