Solyanka Sudedamosios dalys
- 600 g dešros (Fleischwurst, Jagdwurst, Bockwurst ar panašios)
- 5 raudonieji pipirai
- 5 prinokę pomidorai (-ai) (arba 2 mažos skardinės, nuluptos)
- 2 litrai daržovių sultinio
- 150 g pomidorų pastos, pagardintos prieskoniais
- 250 ml pomidorų kečupo
- 2 svogūnai
- 1 skiltelė (-ės) česnako
- 2 agurkai
- Druska ir pipirai
- Paprikos milteliai
- Cukrus
- Agurkų skystis
- Petražolės
- crème fraîche
- Padažo tirštiklis
Paruošimas
Darbo laikas apie 45 min.
Iš viso maždaug 45 minutės
Pomidorus ir dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais, paprikas – juostelėmis, svogūnus, česnakus ir agurkus – kubeliais.
Apkepkite dešrą ir atidėkite į šalį.
Tada pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol taps permatomi. Užvirinkite paprikas su 2 litrais daržovių sultinio. Sudėkite pomidorus, svogūnus ir česnakus ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite dešrą, kečupą, pomidorų pastą ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, paprikų prieskoniais ir cukrumi. Vėl trumpai užvirinkite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Galiausiai sudėkite agurkus. Jei įmanoma, į puodą įpilkite apie 5 šaukštus agurkų sultinio. Dar kartą pagardinkite pagal skonį.
Sutirštinkite sriubą pagal pageidavimą.
Patiekite su petražolėmis ir crème fraiche.