Smulki lęšių sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 50 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 35 min.
Bendras laikas apie 1 val. 25 min.
Supjaustykite morką, salierą ir porą mažais kubeliais. Bulves supjaustykite ne ilgesniais kaip 5 mm ilgio kubeliais.
Nuplaukite lęšius, nusausinkite ir 30 minučių virkite su daržovių sultiniu.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir trumpai pakepinkite daržoves su bulvėmis. Užpilkite jautienos sultiniu ir virkite 5 minutes. Sudėkite lęšius ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite actu.
Smulkiai supjaustykite petražoles arba laiškinius česnakus ir jais papuoškite įdarytas lėkštes.
Tai puikus variantas savaitės pradžioje, kai savaitgalį valgėte daug mėsos.
Sriubą galima paskaninti, bet ir praturtinti kalorijomis, įdėjus smulkiai supjaustytos pancetos arba rūkytų mėsos galvučių.