Ryžių salotos su daržovėmis ir tunu

Šios ryžių salotos su daržovėmis ir konservuotu tunu yra ekonomiškos ir lengvai paruošiamos, todėl puikiai tinka maistingiems pietums!

Sudedamosios dalys

  • 250 ml ilgagrūdžių baltųjų ryžių
  • 2 pusės įvairių spalvų paprikų, supjaustytos kubeliais
  • 2 cukinijos, supjaustytos pusžiedžiais
  • 100 g saldžiųjų žirnelių
  • 2 skardinės (po 170 g) tuno, nusausintos

Padažui:

  • 80 ml (1/3 puodelio) alyvuogių aliejaus
  • 80 ml (1/3 puodelio) majonezo
  • 60 ml (1/4 puodelio) smulkintų petražolių
  • 1 mažas apelsinas (sultys)
  • 1/2 citrinos (sultys)
  • Druska ir pipirai pagal skonį


Ryžių salotos su daržovėmis ir tunu

Recepto paruošimas

  1. Puode išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus. Leiskite atvėsti.
  2. Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
  3. Sudėkite virtus ryžius, paprikas, cukiniją, saldžiuosius žirnelius ir tuną. Maišykite.

Parašykite komentarą