Šios ryžių salotos su daržovėmis ir konservuotu tunu yra ekonomiškos ir lengvai paruošiamos, todėl puikiai tinka maistingiems pietums!
Sudedamosios dalys
- 250 ml ilgagrūdžių baltųjų ryžių
- 2 pusės įvairių spalvų paprikų, supjaustytos kubeliais
- 2 cukinijos, supjaustytos pusžiedžiais
- 100 g saldžiųjų žirnelių
- 2 skardinės (po 170 g) tuno, nusausintos
Padažui:
- 80 ml (1/3 puodelio) alyvuogių aliejaus
- 80 ml (1/3 puodelio) majonezo
- 60 ml (1/4 puodelio) smulkintų petražolių
- 1 mažas apelsinas (sultys)
- 1/2 citrinos (sultys)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Puode išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus. Leiskite atvėsti.
- Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
- Sudėkite virtus ryžius, paprikas, cukiniją, saldžiuosius žirnelius ir tuną. Maišykite.