Ryžiai – pomidorų sriuba su mėsos kukuliais Sudedamosios dalys
- 4 dideli prinokę pomidorai
- 500 ml pomidorų sulčių
- 1 maža (-os) pomidorų skardinė (-ės), (400 g)
- 1 askaloninis (-iai) česnakas (-iai)
- 150 g maltos mėsos, sumaišytos
- 1 kiaušinis (-iai)
- Duonos trupiniai
- 1 šaukštelis garstyčių
- Maltos mėsos prieskonių mišinys (arba druska ir pipirai)
- 1 maišelis (250 g) greitai paruošiamų ryžių
- druska ir pipirai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 30 minučių
Nulupkite pomidorų odelę ir stambiai supjaustykite. Smulkiais kubeliais supjaustykite askaloninį česnaką ir pakepinkite aliejuje dideliame puode. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, konservuotus pomidorus ir pomidorų sultis, viską lengvai sutrinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 10 minučių.
Tuo tarpu sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, džiūvėsėlius, garstyčias ir maltos mėsos prieskonius ir suformuokite labai mažus mėsos kukulius (maždaug 2 cm skersmens). Sutrinkite pomidorų sriubą ir sudėkite mėsos kukulius. Virkite apie 5 minutes. Atsargiai įmaišykite greitai paruošiamus ryžius ir virkite dar 2 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.