Ryžiai – pomidorai – apkepas

Ryžiai – pomidorai – apkepas Sudedamosios dalys

  • 280 g ryžių
  • 400 g pomidoro (-ų), perpjauto (-ų) skersai per pusę (maždaug 6 pomidorai)
  • 400 g cukinijų
  • 4 pavasariniai svogūnai
  • 1 ryšulėlis petražolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • 4 šaukštai džiūvėsėlių
  • 50 g sviesto užpilamajam sluoksniui
  • Riebalai formai

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 30 minučių
Ryžius virkite 3/4 l pasūdyto vandens apie 12-15 minučių.

Pašalinkite pomidorų kotelius. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir perpjaukite skersai per pusę. Cukinijas ir svogūnus nuplaukite, nuvalykite ir susmulkinkite. Petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C viršutinio/apatinio karščio (orkaitė su ventiliatoriumi: 180 °C).

Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite svogūnus 3 minutes, kol taps permatomi. Sudėkite cukinijas ir kepkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies.

Tuo metu nusausinkite ryžius.

Kiaušinius suplakite su druska ir pipirais. Dabar sumaišykite ryžius, cukinijų mišinį, sūrį ir pusę susmulkintų petražolių. Ištepkite kepimo indą riebalais ir supilkite ryžių bei cukinijų mišinį. Pomidorus įspauskite pjauta puse į viršų. Švelniai pagardinkite druska ir pipirais. Dabar sumaišykite likusias petražoles ir džiūvėsėlius ir pabarstykite ant viršaus. Ant apkepo viršaus užtepkite sviesto (supjaustyto dribsniais).

Kepkite karštoje orkaitėje vidurinėje lentynoje apie 25 minutes. Patiekite karštą.

Parašykite komentarą