Šios rudens ankštinių daržovių salotos, papildytos pupelėmis, obuolių gabalėliais ir kukurūzų grūdeliais, puikiai tinka gražiai paruošti sezoninį derlių! Tai ir gaivus, ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis vegetariškiems pietums!
Sudedamosios dalys
- 2 skardinės pulsų mišinio, po 540 ml, nuplautos ir nusausintos
- 375 ml kukurūzų branduolių
- 8-10 vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 2 raudonieji obuoliai, supjaustyti kubeliais
- 1/2 agurko, supjaustyto pusiau griežinėliais
- 1/2 nedidelio raudonojo svogūno, susmulkinto
- Druska ir pipirai pagal skonį
Dėl vinaigretės:
- 45 ml sidro acto
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) vandens
- 10 ml (2 šaukšteliai) klevų sirupo
- 5 ml Dižono garstyčių
- 2,5 ml (½ šaukštelio) čili miltelių
Recepto paruošimas
- Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
- Sudėkite salotų ingredientus į salotinę. Maišykite.