Rudeninės ankštinių daržovių salotos

Šios rudens ankštinių daržovių salotos, papildytos pupelėmis, obuolių gabalėliais ir kukurūzų grūdeliais, puikiai tinka gražiai paruošti sezoninį derlių! Tai ir gaivus, ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis vegetariškiems pietums!

Sudedamosios dalys

  • 2 skardinės pulsų mišinio, po 540 ml, nuplautos ir nusausintos
  • 375 ml kukurūzų branduolių
  • 8-10 vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 2 raudonieji obuoliai, supjaustyti kubeliais
  • 1/2 agurko, supjaustyto pusiau griežinėliais
  • 1/2 nedidelio raudonojo svogūno, susmulkinto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Dėl vinaigretės:

  • 45 ml sidro acto
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml (2 šaukštai) vandens
  • 10 ml (2 šaukšteliai) klevų sirupo
  • 5 ml Dižono garstyčių
  • 2,5 ml (½ šaukštelio) čili miltelių


Rudens ankštinių daržovių salotos

Recepto paruošimas

  1. Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
  2. Sudėkite salotų ingredientus į salotinę. Maišykite.

Parašykite komentarą