Baltymų kupinos pietų salotos, pasižyminčios tekstūra ir puikiai tinkančios pietų metu!
Sudedamosios dalys
- 340 g vištienos krūtinėlės be odos
Marinatui ir užpilamajam :
- 125 ml (1/2 puodelio) 0% lieso jogurto
- 60 ml (1/4 puodelio) klevų sirupo
- 20 ml balzaminio acto
- 15 ml sambal oelek
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Salotoms :
- 160 ml nuplautų ir nusausintų avinžirnių (3/4 puodelio)
- 60 ml (1/4 puodelio) graikinių riešutų
- 3 susmulkintos romėniškų salotų širdys
- 1 neluptas žalias obuolys, supjaustytas griežinėliais
- Smulkiai supjaustyti laiškiniai česnakai, pagal skonį
Recepto paruošimas
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite marinato ir užpilo ingredientus.
- Į sandarų maišelį supilkite pusę marinato ir užpilo ir sudėkite vištienos krūtinėlę. Sukratykite, kad krūtinėlė pasidengtų marinatu. Uždarykite maišelį ir 2-3 valandas marinuokite šaldytuve. Likusį marinatą su užpilu atidėkite į šaldytuvą.
- Paruoštą vištieną nusausinkite, o marinatą išmeskite.
- Nepridegančioje keptuvėje kepkite krūtinėlę po 8 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištienos vidus praras rausvą spalvą.
- Krūtinėlę padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite folija. Palikite atvėsti 5 minutes.
- Sudėkite salotų ingredientus į didelį dubenį.
- Susmulkinkite vištienos krūtinėlę ir sudėkite į salotas. Supilkite pasiliktą padažą. Išmeskite.