Šis naminis aguonų padažas tikrai pakeis bet kokias salotas!
Sudedamosios dalys
- 90 ml (6 šaukštai) 0% paprastojo jogurto
- 60 ml (1/4 puodelio) vandens
- 45 ml cukraus
- 30 ml baltojo vyno acto
- 30 ml sidro acto
- 5 ml Dižono garstyčių
- 60 ml (1/4 puodelio) rapsų aliejaus
- 60 ml (1/4 puodelio) smulkiai supjaustytų svogūnų
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) aguonų sėklų
- Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Recepto paruošimas
- Dubenyje suplakite jogurtą su vandeniu, cukrumi, abiejų rūšių actu ir garstyčiomis.
- Supilkite aliejų ir plakite iki vientisos kreminės masės.
- Sudėkite svogūnus ir aguonas. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Šią užpiltį galima laikyti 3-4 dienas vėsioje vietoje.