Raugintų kopūstų sriuba

Raugintų kopūstų sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 30 minučių
Dideliame puode įkaitinu apie 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, sudedu smulkiai supjaustytą svogūną, palieku jį kepti, kol taps permatomas, tada suberiu stambiai supjaustytas česnako skilteles, neleiskite joms paruduoti, nes taps karčios!
Sudedu maltą mėsą ir pakepinu, kol ji tampa trupinė, ji neturi būti mikroskopinė, gumuliukai leidžiami!
Tuo tarpu iš skardinės išlaisvinau raugintus kopūstus, išskobiau juos ir šiek tiek supjausčiau virtuvinėmis žirklėmis. Sudedu ją į puodą ir leidžiu virti apie 10 minučių. Įmaišykite pomidorų tyrę, kad atsirastų gražus kepimo aromatas.
Tuo tarpu išlaisvinimo veiksmas apėmė ir pomidorus, kuriuos šiek tiek supjaustau ir išlaisvinu nuo iš dalies esančių kotelių, tada viską su skysčiu nuleidžiu į puodą!
Raugintų kopūstų skardą pripildau maždaug 2-3 kartus vandens, kuris logiškai taip pat supilamas į puodą – juk tai turėtų būti sriuba – tada pagardinu druska, pipirais ir sultiniu (maždaug 1 valgomasis šaukštas), uždengiu dangčiu ir troškinu apie 1 valandą, kartkartėmis pamaišydama!

Ir nepamirškite, pasak našlės Bolte:
„Rauginti kopūstai, kurie ypač mėgstami pašildyti”: tai reiškia, kad sriuba dar skanesnė, kai ją pašildote kitą dieną, galbūt pagardinta prieskoniais!
Galite keisti skystį ir prieskonius – viskas priklauso nuo jūsų!

Parašykite komentarą