Rabarbarų kompotas

Šią vasarą nusprendžiau pasigaminti rabarbarų kompotą ir nustebau sužinojusi, kad anksčiau jų buvo lengva nusipirkti turguje arba iš močiutės, o dabar rabarbarų stiebų ne taip lengva rasti pardavime! Manau, kad atėjo laikas skubiai populiarinti šį nuostabų augalą! Juk kiek daug naudingų ir skanių patiekalų iš jo galima pagaminti: kvapnų kompotą, gardų kišą, pyragus, uogienę!
Mūsų rabarbarų kompotas yra paprasčiausias receptas – niekada nededame citrinos ar citrinos žievelės, nes stiebai yra rūgštūs patys savaime ir turi puikų aromatą, kurį pertraukti yra nuodėmė. Kompotai ypač skanūs, kai yra visiškai atvėsę, išimti iš šaldytuvo.

Rabarbarų kompotas

Sudedamosios dalys:
400 g šviežių rabarbarų stiebų
2 litrai vandens
5-6 šaukštai cukraus
Nuplaukite rabarbarų stiebus ir nupjaukite sudžiūvusius galus.
Peiliu užkabinkite tvirtą viršutinę odelę ir nulupkite ją iš visų pusių.
Stiebus supjaustykite 1 cm ilgio gabalėliais.
Užvirinkite 2 litrus vandens.
Įmaišykite rabarbarus.
Virkite 5 minutes.
Suberkite cukrų ir nukelkite nuo ugnies.
Dangtis ir dangtis.
Palikite visiškai atvėsti, tada atvėsinkite šaldytuve.
Gerkite jį šaltą.
Gero apetito!

 

Parašykite komentarą