Pupelių sriuba à la mama Sudedamosios dalys
- 500 g džiovintų baltųjų pupelių
- 4 morkos
- 1 poras (-ai)
- 6 m dydžio bulvės
- 100 g rūkytos jautienos
- 1 valgomasis šaukštas meškauogių
- 2 šaukštai pikantiškų prieskonių
- 1 litras daržovių sultinio
- 2 litrai vandens
- 3 m dydžio svogūnas (-ai)
- 1 valgomasis šaukštas margarino
- Juodieji pipirai
- Rūkyta druska, hikorio
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Darbo laikas apie 15 minučių
Poilsio laikas maždaug 2 dienos
Bendras laikas apie 2 dienos 15 minučių
Pupeles 24 valandas mirkykite slėginiame puode su 2 litrais vandens ir virkite apie 20 minučių aukščiausiu slėginės viryklės nustatymu. Palikite puode atvėsti, kol jį vėl bus galima atidaryti.
Rūkytą jautieną, morkas, porus ir bulves supjaustykite mažais kubeliais, o žoleles smulkiai sukapokite.
Dideliame puode rūkytą jautieną apkepkite margarine, tada sudėkite morkas ir porus ir troškinkite, kol pradės šiek tiek dažytis. Tada sudėkite bulves, trumpai pakepinkite ir supilkite daržovių sultinį. Suberkite žoleles ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
Tuo tarpu svogūnus supjaustykite ketvirčiais, smulkiais griežinėliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol jie taps beveik juodi.
Į puodą taip pat sudėkite pupeles su verdančiu vandeniu ir kepintus svogūnus. Viską gerai išmaišykite, trumpai užvirinkite ir pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir hikorio rūkyta druska. Palikite šiek tiek atidengtą dangtį pastovėti dar 24 valandas.
Prie jo labai tinka karštos dešrelės, taip pat tiesiog kietai virti kiaušiniai arba duonos riekelės.