„Mėtų julepas” yra geras dėl savo paprastumo ir nuotaikos. Su šiuo gėrimu galite pasinerti į prabangos ir lengvabūdiškumo atmosferą, kaip „Didžiajame Getsbyje”. „Atsidaryk burbono, Tomai, – įsakė ji, – ir aš tau padarysiu mėtų trauktinę”. Tada neatrodysi toks idiotas!” – sakė filmo, sukurto pagal Fitzgeraldo romaną, herojė. Ji, žinoma, flirtuoja. Tačiau tikrai žinome: jei atostogaujate ir turite laiko atsipalaiduoti, mėtų džuljeta yra kaip tik tai, ko reikia.
SUDEDAMOSIOS DALYS
100 ml burbono
didelis ryšulėlis mėtų
susmulkintas ledas
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
1 žingsnis.
Pradėkite ruošti mėtų džuljetą nuo stiklinės paruošimo: įdėkite ją kuriam laikui į šaldiklį, kad užšaltų.
2 žingsnis
Pripildykite stiklinę ledo.
3 žingsnis
Iš pradžių sutrinkite mėtas pirštais ir sudėkite jas į stiklinę.
4 žingsnis
Plona srovele supilkite burboną ir maišykite, stengdamiesi nepažeisti ledo. Papuoškite stiklinę mėtomis.