Pievagrybių sriuba Sudedamosios dalys
- 400 g voveraičių
- 100 g smulkiai supjaustytų askaloninių česnakų
- 2 šaukštai sviesto
- 800 ml vištienos sultinio
- 100 ml grietinėlės
- 100 ml grietinės
- 1 kiaušinio trynys
- 1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
- n. druska ir pipirai
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų
- n. B. Cress
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių
Bendras laikas apie 40 minučių
Gerai nuvalykite voveraites ir dideles perpjaukite per pusę. Grybus kruopščiai nuvalykite šepetėliu ir trumpai nuplaukite šaltame vandenyje. Jei įmanoma, nedėkite grybų į vandenį, kitaip jie praras savo skonį.
Pievagrybius su kubeliais supjaustytais svogūnais ir česnakais pakepinkite svieste, kol lengvai paruduos. Tada supilkite vištienos sultinį ir švelniai virkite 10 minučių, tada supilkite grietinėlę.
Išplakite kiaušinio trynį, grietinę ir kukurūzų miltus. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir, maišydami plakikliu, supilkite mišinį į sriubą. Tada labai trumpai užvirinkite, nuolat maišydami, ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite lėkštėse ir pabarstykite kruopomis. Patiekite su šviežia bagete.