Paprasta žirnių sriuba Sudedamosios dalys
- 1 maišelis šaldytų žirnių
- 4 didelės morkos, supjaustytos griežinėliais
- 2 litrai vandens
- 1 žiupsnelis (-iai) daržovių sultinio, grūdėto
- 4 dešrelės, pageidautina „Debreziner
- 1 nedidelis ryšulėlis petražolių
- šiek tiek rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
- druska
- 700 g nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 35 min.
Bendras laikas apie 55 min.
Dideliame puode užvirinkite vandenį su daržovių sultiniu, tada sudėkite žirnelius, morkas ir bulvių gabalėlius. Sriubą virkite apie 30 minučių, pagardinkite druska.
Išimkite 2-3 samčius sriubos ir sutrinkite rankiniu trintuvu. Į sriubą supilkite tyrę. Sudėkite smulkintas petražoles, dešreles ir kubeliais pjaustytą šoninę ir leiskite jai įkaisti.
Prieš patiekdami sriubą dar kartą pagardinkite.