Naminė lęšių sriuba

Naminė lęšių sriuba Sudedamosios dalys

  • 500 g džiovintų, rudųjų, nemirkytų lęšių (lėkštinių)
  • 1 ¾ litro vandens
  • 100 g pancetos, supjaustytos kubeliais
  • 1 puokštė sriubinių daržovių (morkų, salierų, porų, petražolių), labai smulkiai supjaustytų kubeliais
  • 1 m svogūno (-ų), smulkiai supjaustyto (-ų)
  • 1 skiltelė (-ės) česnako, smulkiai supjaustyta (-os)
  • 2 šaukšteliai druskos
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų, pabarstyta
  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 400 g pomidorų iš skardinės
  • 1 žiupsnelis (-iai) cukraus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto arba tamsaus balzaminio acto

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 9 val.

Bendras laikas apie 9 val. 30 min.
Lęšius trumpai nuplaukite sietelyje ir kartu su likusiais ingredientais (išskyrus pomidorus, cukrų ir actą) ir 1 3/4 litro vandens sudėkite į 5,5 l talpos puodą. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies (ne ant vidutinės ugnies – tada geriau nustatyti „vidutinę”) apie 8 valandas. Tada sudėkite konservuotus pomidorus ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad lęšių sriuba būtų apsemta skysčio. Dabar patiekalą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir actu. Vėl uždenkite ir dar apie valandą kaitinkite įjungę aukštą temperatūrą.

Jis labai tinka su dešrelėmis ir šviežia kaimiška duona.

Patarimas:
Pancetą taip pat galima iš anksto apkepti keptuvėje. Visada ant stalo padedu acto, kad kiekvienas svečias pats galėtų pagardinti savo patiekalą.

Parašykite komentarą