Moliūgų sriuba su vištiena Sudedamosios dalys
- ½ vištienos krūtinėlės be kaulų, apie 300 g
- 1 m dydžio svogūnas (-ai)
- 500 g moliūgo minkštimo, pasverto ruošiant
- 1 raudonoji (-osios) paprika (-os), galbūt 2
- 1 skardinė saldžiųjų kukurūzų
- 180 g porų, baltoji dalis
- n. B. Druska ir pipirai iš malūno
- ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių, maždaug arba aitriųjų paprikų n. B.
- 5 prieskoninių augalų sėklos
- 2 šaukšteliai kmynų
- 1 litras vištienos sultinio, maždaug.
- 2 šaukštai aliejaus kepimui, maždaug.
- galbūt crème fraîche patiekti
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 50 minučių
Į arbatos maišelį įdėkite kmynų ir kvapiųjų pipirų, užkimškite ir sutrinkite peiliu.
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – juostelėmis. Kukurūzus nusausinkite per sietelį. Jei reikia, moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais.
Vištieną supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol lengvai paruduos. Išimkite svogūną, papriką ir moliūgą ir apie 3 minutes pakepinkite riebaluose. Sudėkite aitriosios paprikos dribsnius arba aitriąją papriką, kukurūzus ir porus ir troškinkite 3-4 minutes.
Supilkite sultinį, pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir maždaug 1 šaukšteliu druskos, sudėkite prieskonių maišelį ir vištieną, užvirinkite ir virkite apie 25 minutes.
Išimkite prieskonių maišelį ir pagardinkite sriubą pagal skonį. Patiekite karštą, jei norite, su trupučiu crème fraîche.