Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena Sudedamosios dalys

  • ½ vištienos krūtinėlės be kaulų, apie 300 g
  • 1 m dydžio svogūnas (-ai)
  • 500 g moliūgo minkštimo, pasverto ruošiant
  • 1 raudonoji (-osios) paprika (-os), galbūt 2
  • 1 skardinė saldžiųjų kukurūzų
  • 180 g porų, baltoji dalis
  • n. B. Druska ir pipirai iš malūno
  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių, maždaug arba aitriųjų paprikų n. B.
  • 5 prieskoninių augalų sėklos
  • 2 šaukšteliai kmynų
  • 1 litras vištienos sultinio, maždaug.
  • 2 šaukštai aliejaus kepimui, maždaug.
  • galbūt crème fraîche patiekti

Paruošimas

Darbo laikas apie 20 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 50 minučių
Į arbatos maišelį įdėkite kmynų ir kvapiųjų pipirų, užkimškite ir sutrinkite peiliu.

Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – juostelėmis. Kukurūzus nusausinkite per sietelį. Jei reikia, moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais.

Vištieną supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol lengvai paruduos. Išimkite svogūną, papriką ir moliūgą ir apie 3 minutes pakepinkite riebaluose. Sudėkite aitriosios paprikos dribsnius arba aitriąją papriką, kukurūzus ir porus ir troškinkite 3-4 minutes.

Supilkite sultinį, pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir maždaug 1 šaukšteliu druskos, sudėkite prieskonių maišelį ir vištieną, užvirinkite ir virkite apie 25 minutes.

Išimkite prieskonių maišelį ir pagardinkite sriubą pagal skonį. Patiekite karštą, jei norite, su trupučiu crème fraîche.

Parašykite komentarą