Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba Sudedamosios dalys

  • 1 Hokaido moliūgas (-ai)
  • 1 svogūnas (-ai)
  • 750 ml atsargų
  • 60 g šviežio imbiero šaknies
  • 1 šaukštelis kario miltelių
  • n. pvz., aitriosios paprikos, šviežios, arba sambal oelek
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 puodelis crème fraîche arba grietinėlės
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • Pipirai
  • jei reikia, šiek tiek gysločio

Paruošimas

Darbo laikas apie 20 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių

Bendras laikas apie 40 minučių
Nuplaukite moliūgą ir nupjaukite pažeistas vietas. Tada supjaustykite gabaliukais, išimkite sėklas, o likusią dalį supjaustykite maždaug 1,5-2 cm dydžio kubeliais.

Nulupkite svogūną, supjaustykite jį kubeliais ir pakepinkite įkaitintame puode. Tada įberkite druskos ir sudėkite moliūgo kubelius. Supilkite apie 750 ml sultinio ir sudėkite tarkuotą arba smulkiai supjaustytą šviežią imbierą, iki 1 šaukštelio kario miltelių, iki 1 šaukštelio kmynų, šviežiai maltų pipirų, šviežios aitriosios paprikos arba šiek tiek sambal oelek, iki ½ šaukštelio druskos, 1 valgomąjį šaukštą cukraus (svarbu!) ir pagal skonį šiek tiek gysločio.
Sriuba bus gana kreminė ir bus paruošta maždaug po 20-25 min., kai odelė bus minkšta. Kruopščiai sutrinkite (būkite atsargūs – dėmės yra užsispyrusios). Jei mėgstate sriubą su kąsneliu, nepadauginkite tyrės.
Pagal skonį pagardinkite 1 puodeliu crème fraîche arba grietinėlės.

Patarimas: šioje sriuboje mėgsta plaukioti krevetės arba lašiša, taip pat tinka kubeliais supjaustytas kumpis.
Kiekiai yra apytiksliai ir taikomi maždaug 20-25 cm skersmens moliūgui.

Parašykite komentarą