Atimti iš savęs desertą, kad numestumėte svorio, toli gražu nėra sveika idėja, nes tai labiau skatina potraukį cukrui, nei jį mažina. Geriausia retkarčiais pasimėgauti mažo kaloringumo naminiais šokoladiniais sausainiais. Skanėstas!
Sudedamosios dalys
- 125 ml (1/2 puodelio) iš kvietiniai miltai
- 250 ml (1 puodelis) iš greitai paruošiami avižiniai dribsniai
- 2,5 ml (1/2 šaukštelio) iš sodos bikarbonatas
- 1 žiupsnelis druskos
- 60 ml (1/4 puodelio) iš suminkštintas sviestas
- 125 ml (1/2 puodelio) iš rudasis cukrus
- 5 ml (1 šaukštelis) d’ vanilės ekstraktas
- 1 kiaušiniai
- 50 g (1 3/4 uncijos) iš 70 % juodojo šokolado, supjaustyto gabalėliais

Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (375 °F).
- Dubenyje sumaišykite miltus su avižomis, soda ir druska.
- Elektriniu maišytuvu išsukite sviestą su ruduoju cukrumi ir vanile iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį.
- Sausus ingredientus palaipsniui suberkite į šlapius ir maišykite, kol gerai susimaišys. Sudėkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite.
- Ant pergamentu išklotos kepimo skardos ledų šaukšteliu suformuokite 16 tešlos rutuliukų, išdėliokite juos 5 cm atstumu vienas nuo kito.
- Kepkite 10-12 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šiuos sausainius galima laikyti 4 dienas kambario temperatūroje sandariame inde ir užšaldyti.
Mažai kalorijų turintys šokoladiniai sausainiai skanaus