Šios lapinių kopūstų salotos su braškėmis ir medaus migdolais puikiai tinka pobūviui ar kaip garnyras!
Sudedamosios dalys
Medaus migdolai:
- 125 ml (1/2 puodelio) pjaustytų migdolų
- 45 ml medaus
Salotoms :
- 500 ml smulkintų lapinių kopūstų
- 12 susmulkintų braškių
- 2 žali svogūnai, susmulkinti
- 1 indelis pasirinktų daigų, 50 g
Dėl padažo :
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml baltojo balzaminio acto
- 15 ml graikinių riešutų aliejaus
- 10 ml (2 šaukšteliai) medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Recepto paruošimas
- Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ir vidutinės ugnies. Maišydami sausai kepkite migdolus 2-3 minutes, kol lengvai paruduos. Atidėkite į šalį dubenyje.
- Toje pačioje keptuvėje ant silpnos ir vidutinės ugnies nemaišydami 1-2 minutes kaitinkite medų, kol jis pradės karamelizuotis. Nuimkite nuo ugnies.
- Į keptuvę suberkite migdolus ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų medumi. Ant pergamentinio popieriaus lakšto paskleiskite medumi paskanintus migdolus. Leiskite atvėsti.
- Salotų dubenyje sumaišykite padažo ingredientus. Įdėkite medaus migdolų, kopūstų, braškių, žaliųjų svogūnų ir kopūstų. Maišykite.