Lapinių kopūstų, braškių ir migdolų salotos su medumi

Šios lapinių kopūstų salotos su braškėmis ir medaus migdolais puikiai tinka pobūviui ar kaip garnyras!

Sudedamosios dalys

Medaus migdolai:

  • 125 ml (1/2 puodelio) pjaustytų migdolų
  • 45 ml medaus

Salotoms :

  • 500 ml smulkintų lapinių kopūstų
  • 12 susmulkintų braškių
  • 2 žali svogūnai, susmulkinti
  • 1 indelis pasirinktų daigų, 50 g

Dėl padažo :

  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml baltojo balzaminio acto
  • 15 ml graikinių riešutų aliejaus
  • 10 ml (2 šaukšteliai) medaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį


Lapinių kopūstų, braškių ir migdolų salotos su medumi

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ir vidutinės ugnies. Maišydami sausai kepkite migdolus 2-3 minutes, kol lengvai paruduos. Atidėkite į šalį dubenyje.
  2. Toje pačioje keptuvėje ant silpnos ir vidutinės ugnies nemaišydami 1-2 minutes kaitinkite medų, kol jis pradės karamelizuotis. Nuimkite nuo ugnies.
  3. Į keptuvę suberkite migdolus ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų medumi. Ant pergamentinio popieriaus lakšto paskleiskite medumi paskanintus migdolus. Leiskite atvėsti.
  4. Salotų dubenyje sumaišykite padažo ingredientus. Įdėkite medaus migdolų, kopūstų, braškių, žaliųjų svogūnų ir kopūstų. Maišykite.

Parašykite komentarą