Krabų sriuba

Krabų sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai
  • 2 m. dydžio morkos
  • 2 pomidorai
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • ½ šaukštelio pomidorų tyrės
  • 400 ml žuvų sultinio
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 100 ml baltojo vyno
  • 2 puodeliai vėžiagyvių pastos à 40 g
  • 200 ml grietinėlės
  • 300 g Šiaurės jūros krevečių
  • 1 ryšelis krapų
  • 1 žiupsnelis pipirų
  • 4 šaukštai plaktos grietinėlės
  • 1 žiupsnelis cukraus, jei reikia

Paruošimas

Darbo laikas apie 10 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 40 minučių
Nuplaukite arba nuvalykite svogūnus, morkas ir pomidorus, supjaustykite juos smulkiais kubeliais ir pakepinkite karštuose riebaluose su pomidorų pasta. Užpilkite žuvies, daržovių ir baltojo vyno sultiniu ir uždengę troškinkite 20 minučių. Perkoškite per sietą. Dabar sudėkite vėžiagyvių pastą ir kaitindami maišykite iki vientisos masės. Sudėkite krabų mėsą ir nustokite virti. Įmaišykite grietinėlę ir 1 stiebą smulkintų krapų. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir galbūt trupučiu cukraus.

Kiekvieną lėkštę ar puodelį patiekite su trupučiu plaktos grietinėlės ir krapais.

Parašykite komentarą