Krabų sriuba

Krabų sriuba Sudedamosios dalys

    • 2 svogūnai
    • 2 m. dydžio morkos
    • 2 pomidorai
    • 1 valgomasis šaukštas sviesto
    • ½ šaukštelio pomidorų tyrės
    • 400 ml žuvų sultinio
    • 400 ml daržovių sultinio
    • 100 ml baltojo vyno
    • 2 puodeliai vėžiagyvių pastos à 40 g
    • 200 ml grietinėlės
    • 300 g Šiaurės jūros krevečių
    • 1 ryšelis krapų
    • 1 žiupsnelis pipirų
    • 4 šaukštai plaktos grietinėlės
    • 1 žiupsnelis cukraus, jei reikia 
    • Paruošimas

      Darbo laikas apie 10 minučių

      Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių

      Bendras laikas apie 40 minučių
      Nuplaukite arba nuvalykite svogūnus, morkas ir pomidorus, supjaustykite juos smulkiais kubeliais ir pakepinkite karštuose riebaluose su pomidorų pasta. Užpilkite žuvies, daržovių ir baltojo vyno sultiniu ir uždengę troškinkite 20 minučių. Perkoškite per sietą. Dabar sudėkite vėžiagyvių pastą ir kaitindami maišykite iki vientisos masės. Sudėkite krabų mėsą ir nustokite virti. Įmaišykite grietinėlę ir 1 stiebą smulkintų krapų. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir galbūt trupučiu cukraus.

      Patiekite su trupučiu plaktos grietinėlės ir šiek tiek krapų ant lėkštės ar puodelio.

Parašykite komentarą