Jei norite valgyti salotas, kurioms netrūksta puošnumo, išbandykite šį krabų, avokadų ir braškių derinį. Nenusivilsite!
Sudedamosios dalys
- 10 braškių
- 1/2 nedidelio raudonojo svogūno
- 2 avokadai
- 750 ml (3 puodeliai) pavasarinių salotų mišinio
- 350 g krabų mėsos
Padažui:
- 60 ml (1/4 puodelio) smulkiai supjaustytų braškių
- 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus
- 30 ml šviežių citrinos sulčių
- 30 ml medaus
- 15 ml juodųjų ir baltųjų sezamų sėklų
- 5 ml susmulkinto česnako
- 2 žali svogūnai, susmulkinti
- Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Recepto paruošimas
- Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
- Salotoms skirtas braškes supjaustykite griežinėliais arba perpjaukite per pusę. Supjaustykite raudonąjį svogūną plonais griežinėliais, o avokadus – gabalėliais.
- Į salotinę sudėkite salotų mišinį, braškes, avokadus ir pusę krabų mėsos. Švelniai išmaišykite.
- Padalykite salotas į lėkštes. Papuoškite likusia krabų mėsa ir raudonuoju svogūnu.