Klasikinį jautienos stroganovą lengva paruošti, bet rezultatas visada būna skanus.
Produktai Klasikinis jautienos Stroganoff (2 porcijoms)
Jautienos mėsa (nugarinė, be kaulų) – 500 g.
Didelis svogūnas – 1 vnt.
Miltai – 2 šaukštai
Grietinė – 2-3 šaukštai.
Augalinis aliejus – kepimui
Krapų žalumynai – pagal skonį
1. Mėsą supjaustykite maždaug dviejų pirštų storio griežinėliais. Pound it. Supjaustykite ne ilgesniais kaip 4-5 cm griežinėliais išilgai grūdų. 2.
Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. 3.
3. Į svogūnus sudėkite mėsą. Maišydami kepkite ant didelės ugnies 5-7 minutes.
4. Suberkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite 2/3 puodelio karšto vandens arba sultinio ir troškinkite 10 minučių.
5. Įpilkite grietinės. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.
6. Patiekite jautienos stroganoff su bulvių koše, pabarstykite krapais. Ryžiai arba grikiai taip pat gali būti naudojami kaip garnyras.
Nepamirškite pasidalyti receptu su draugais: