Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže

Grietinėje troškinta kiauliena su grybais – paprastas, skanus ir greitas patiekalas, kurį turėtų turėti kiekviena šeimininkė! Mėsa būna minkšta, grybų griežinėliai kvapnūs ir sultingi, o grietinės padažas – tirštas ir maloniai rūgštus. Išbandykite!

Produktai Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže

(2 porcijoms)
Kiauliena – 500 gr
Karališkieji šampinjonai – 300 g
Grietinė – 15 % – 350 g
Augalinis aliejus – 1,5 valgomojo šaukšto.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žaliasis svogūnas – 1 šaukštas.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKiauliena troškinta su grybais grietinės padaže
Paruošti recepto nuotrauką: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 1 žingsnis
Paruoškite ingredientus.

Paruošti recepto nuotrauką: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 2 žingsnis
Supjaustykite kiaulieną mažais kubeliais.
Grybus supjaustykite ketvirčiais.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 3 žingsnis.
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant didelės ugnies. Sudėkite mėsą ir kepkite maišydami 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 4 žingsnis.
Sudėkite grybus, žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – žingsnis Nr. 5.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite kiaulieną su grybais 8-10 minučių, kol išgaruos grybų sultys.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 6 žingsnis.
Sumažinkite ugnį iki silpnos, į keptuvę supilkite grietinę. Gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – žingsnis Nr. 7
Uždenkite keptuvę dangčiu ir 10 minučių troškinkite kiaulieną ir grybus grietinės padaže, retkarčiais pamaišydami.
Išjunkite ugnį, paragaukite patiekalo ir, jei reikia, įberkite daugiau druskos ir juodųjų pipirų.
Smulkiai supjaustykite pavasarinius svogūnus ir prieš patiekdami pabarstykite paruoštą patiekalą.

Recepto nuotrauka: Kiaulienos troškinys su grybais grietinės padaže – 8 žingsnis
Kiaulienos troškinį su grybais grietinės padaže patiekite su šviežia duona, bulvių koše, makaronais arba grūdų garnyru.
Gero apetito!

Parašykite komentarą