Minkšta ir švelni kiaulienos nugarinė iškepa labai greitai. Filė su aromatingu ir pikantišku įdaru kepama kumpio griežinėliais ir gaunasi sultinga bei labai skani.
Ingredientai Kiaulienos filė, įdaryta alyvuogėmis ir paprikomis (4 porcijoms)
Kiaulienos nugarinė – 700 g
Kapotos juodosios alyvuogės – 1/3 puodelio
Vidutinio aštrumo aitrioji paprika (jalapeno), konservuota, smulkiai supjaustyta – 25 g
Smulkiai supjaustytos petražolės – 2 šaukštai.
Ploni šoninės griežinėliai – 150 g (10 vienetų)
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Aštriu peiliu nupjaukite kiaulienos filė baltąsias plėves. Mėsą perpjaukite išilgai, ¾ gabalo gylio (saugokitės, kad neperpjautumėte iki galo) ir išskleiskite kaip knygą. Įmaišykite alyvuoges, aitriąją papriką ir petražoles. Įdarą dėkite ant vienos mėsos pusės ir uždenkite kita puse.
2.Įdarytą filė sandariai ir atsargiai apvyniokite šoninės griežinėliais. Padėkite mėsą ant vielinės kepimo skardos lentynėlės. Kepkite, kol iškeps (apie 25 minutes). Prieš pjaustydami palikite kelioms minutėms.
3.Įdarytą kiaulieną supjaustykite skersai storais griežinėliais. Mėsą patiekite karštą. Papuoškite pagal pageidavimą ir sezoną. Gero apetito!