Kepenys sūrio padaže

Aš gaminau kalakutienos kepenėles, bet taip galima gaminti ir kitas kepenėles. Kepenys sūrio padaže puikiai tinka su makaronais.

Produktai Kepenys sūrio padaže

500 g kalakutienos kepenų
Kietasis sūris – 100 g
Sviestas – 75 g
Augalinis aliejus – 2 šaukštai
Grietinėlė 30 % – 150 g
Pienas – 100-150 ml
Miltai – 2 šaukštai.
Druska –
Malti juodieji pipirai
Sausas baltasis vynas – 50 ml
Petražolės ir krapai – po 2 šakeles
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKepenų sūrio padaže
Kaip virti kepenis sūrio padaže – 1 žingsnis
Kaip paruošti kepenis sūrio padaže:

Kepenis nuplaukite, nusausinkite audiniu ir supjaustykite gabalėliais. Aš jo nesupjausčiau į mažesnius gabalėlius, bet jei norite, galite supjaustyti.

Recepto nuotrauka: Kepenų gaminimas sūrio padaže – 2 žingsnis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kepenėles, kol jos paruduos. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepenėles užpilkite vynu ir kepkite, kol išgaruos visas vynas. Kepenėles sudėkite ant lėkštės.

Recepto nuotrauka: Kepenys sūrio padaže – 3 etapas.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame pakepinkite miltus.

Recepto nuotrauka: Kepenys sūrio padaže – 4 etapas.
Grietinėlę atskieskite pienu ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Recepto nuotrauka: Kepenys sūrio padaže – 5 etapas
Sudėkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol sūris ištirps.

Recepto nuotrauka: Kepenys sūrio padaže – 6 etapas.
Įmeskite kepenis ir 1 minutę kaitinkite su sūriu. Kepenėles sūrio padaže pabarstykite žalumynais.

Recepto nuotrauka: Kepenų gaminimas sūrio padaže – žingsnis Nr. 7
Išvirkite makaronus arba spagečius. Užpilkite makaronus padažu ir šalia sudėkite kepenų griežinėlius.
Dabar galima patiekti kepenėles sūrio padaže. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą